Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,07 dolari, sau cu 1,2%, la 90,10 dolari.

Preţul petrolului West Texas Intermediate din Statele Unite a scăzut cu 85 de cenţi, sau cu 1%, la 86,06 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au scăzut cu peste 2 dolari pe parcursul sesiunii de tranzacţionare, investitorii concentrându-se pe decizia de duminică a Israelului de a retrage mai mulţi soldaţi din sudul Gazei.

”Anunţul Israelului de duminică (retragerea forţelor terestre din Fâşia Gaza) a redus oarecum prima de risc geopolitic”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Un oficial al Hamas a declarat luni că discuţiile cu Israelul rămân în impas, deşi un ministru israelian a descris anterior discuţiile ca fiind cel mai aproape de un acord din noiembrie.

De asemenea, au influenţat preţurile petrolului şi aşteptările conform cărora stocurile de ţiţei din SUA au crescut probabil săptămâna trecută, a spus Staunovo.

Cu toate acestea, scăderea preţului petrolului ar trebui să fie modestă până când va deveni clar cum va răspunde Iranul la bombardarea consulatului său din Siria, săptămâna trecută.

Teheranul a spus că se va răzbuna pe Israel pentru atacul aerian care a ucis doi generali iranieni.