„Nu putem să o extindem către mediul privat. Este o măsură pe care am discutat-o în coaliţie. Dar am cerut la nivelul Ministerului Finanţelor o analiză a tuturor propunerilor, astfel încât pe baza unor indicatori clari să putem să deducem care sunt efectele, care sunt consecinţele, să putem să luăm o decizie. Inclusiv componenta de constituţionalitate trebuie să fie analizată şi argumentată”, a declarat Nicolae Ciucă, după întâlnirea de joi cu membrii PNL Gorj.

Întrebat dacă ar trebui să ne aşteptăm la noi creşteri de taxe şi impozite, liderul liberalilor a răspuns: „Sunt măsuri care vizează, aşa cum le-aţi citit dvs, termenele mediu şi lung”.

„În acest moment, taxele locale nu aparţin deciziei Guvernului, ele sunt analizate la nivelul consiliilor locale şi autorităţile locale decid creşterea taxelor locale. Eu cred că cel mai important, alături de aceste măsuri prin care cu adevărat să cheltuim responsabil şi cumpătat, trebuie să ne uităm şi la cealaltă componentă prin care să asigurăm întreg mecanismul astfel încât colectarea banilor la bugetul de stat să se desfăşoare finalmente într-o formă coerentă şi unitară, nu aşa cum funcţionează ele astăzi, trebuind să avem acţiuni pe diverse obiective, diverse companii, diverse sectoare, ş.a.m.d. Prin acest program de digitalizare decizia personală a fost ca să accelerăm procesul de digitalizare al Ministerului Finanţelor, al instituţiilor care se ocupă de colectarea banilor, astfel încât să nu mai existe niciun indiciu de suspiciune asupra modului în care funcţionează factura electronică, radarul mărfurilor, riscurile care pot fi evitate prin dezvoltarea componentei tehnologice digitale la nivelul ANAF şi a celorlalte autorităţi”, a completat Ciucă.