Sursă foto: cluj24.ro

Prefectura județului Cluj va fi reabilitată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul include reabilitarea energetică, modernizarea și dotarea Palatului Administrativ, un monument istoric de categorie B. Valoarea totală a investiției este 37.212.929,88 lei cu TVA, din care 11.770.622,68 lei cu TVA vin din PNRR. Proiectul va dura 36 de luni.

Proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ, gazda Instituției Prefectului județul Cluj, va fi implementat de aceasta instituție în calitate de beneficiar al finanțării, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, care are calitatea de lider partener.

După reabilitare, Palatul Administrativ va fi încadrat într-o clasă energetică superioară, cu o reducere de peste 60% a consumului de energie pentru încălzire. Proiectul va duce la reducerea cu 38,68% a energiei primare și cu 33,60% a emisiilor de CO2, conform specificațiilor Raportului de Audit Energetic.

Pe termen lung, proiectul are în vedere protejarea monumentului istoric prin lucrări ample de reabilitare și  încercarea de a face comunitatea locală conștientă despre valoarea și importanța clădirilor administrative istorice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.