Sursă foto: servuscluj.ro

Polițiștii din Cluj-Napoca au prins nouă cetățeni din Bangladesh care lucrau ilegal. Drept urmare, vizele sau permisele lor de ședere au fost anulate și au fost obligați să părăsească România.

„La data de 28 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au desfăşurat un control în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, pentru combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificați în situații ilegale nouă cetățeni din Bangladesh, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 50 ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că opt dintre aceștia dețineau pașapoarte cu vize de muncă, iar unul deținea un permis de ședere în scop de angajare în muncă, toate obținute în baza unor avize de angajare la o societate de pe raza județului Constanța. La momentul controlului, străinii desfășurau activități lucrative în incinta punctului de lucru al unei alte societăți de pe raza județului Cluj, societate care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz, în urma cărora au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile.

De asemenea, la ieșirea din țară, va fi instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru o perioada de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

De asemenea, polițiștii de imigrări continuă să efectueze verificări și asupra societății comerciale respective, iar odată finalizate, vor fi luate măsuri conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind angajarea și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.