Sursă foto: servuscluj.ro

După închiderea podului provizoriu peste Someș, comuna Bonțida a rămas izolată de restul lumii. Oamenii nu mai pot folosi drumul principal pentru a intra sau ieși din localitate, fiind nevoiți să facă ocoluri de kilometri întregi pentru a ajunge acasă. Primarul comunei a explicat că podul a cedat din cauza creșterii nivelului Someșului și a fost închis complet din cauza riscului de inundații. În schimb, reprezentanții Consiliului Județean au susținut că acest pod nu era autorizat pentru circulația publică.

„Consiliul Județean Cluj face următoarele precizări: podul vechi este demolat și se află în plin proces de refacere totală în cadrul proiectului cu finanțare europeană Drumul Bistriței.

Până la completa refacere a podului vechi, preconizată a fi finalizată anterior sfârșitului lunii iulie 2023, rutele alternative vor fi cele stabilite de Poliția Rutieră și Primăria Bonțida.

Astfel, din direcția Cluj-Napoca se va putea merge către Bonțida prin Jucu, nefiind necesar a fi parcurși kilometri semnificativi în plus. În același timp, dinspre Dej se va putea merge prin localitatea Fundătura și prin Răscruci, fără kilometri semnificativi în plus, pentru autovehicule de maximum 3.5t. Consiliul Județean Cluj reamintește faptul că cea care stabilește rutele alternative, în acest context, este Poliția Rutieră.

În ceea ce privește podul care a fost prezentat în imagini, acesta nu era unul public, deschis circulației rutiere, ci un pod tehnologic, provizoriu, de șantier, amenajat de constructor exclusiv pentru folosința constructorului în vederea facilitării și urgentării muncii la refacerea drumului.

Acesta nu este un pod destinat publicului, nefiind avizat și autorizat pentru circulație publică. În acest context, e evident faptul că nu este vorba despre un pod care s-ar fi construit, demolat sau care ar fi crăpat. Acest pod nu a fost dat în folosință publică niciun moment, fiind un pod ce făcea parte din organizarea de șantier”, a declarat CJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.