Sursă foto: servuscluj.ro

Contractul pentru  modernizarea Pieței 14 Iulie și a străzilor adiacente: G. Garibaldi, S. Toduță, T. Grozăvescu, Milcov, O. Goga, G. Enescu a fost semnat, potrivit anunțului făcut de primarul Emil Boc. Această  investiție va depăși 6,4 milioane de euro. Ea are ca scop creșterea calității spațiului public în cartierul Grigorescu.

Din acest nou proiect de dezvoltare urbană face parte zona centrală a cartierului Grigorescu. Suprafața ce se are în vedere fiindde 35.231 mp:

  • spațiu verde amenajat: 6157 mp
  • suprafață totală amenajări pietonale: 12.766 mp
  • suprafață carosabilă partajată: 2770 mp (străzi rezidențiale/pietonale)
  • suprafață piste biciclete: 1705 mp
  • suprafață carosabilă totală: 11.833 (partea carosabilă a străzilor)

„Obiectivul principal al proiectul este creșterea calității vieții locuitorilor. Prin pietonalizarea laturii sudice a pieței și conceptul vizat se integrează principiile de walkable city și smart city.

Proiectul prevede instalarea de mobilier urban modern, amenajarea de piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, semaforizarea trecerilor de pietoni, precum și crearea unui loc de întâlnire a comunității, unde se pot organiza piețe volante, evenimente de mici dimensiuni ș.a..

De asemenea, iluminatul public va fi modernizat cu tehnologie LED, se vor instala stații de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice. Totodată, în centrul scuarului 14 Iulie se va amenaja o fântână arteziană dinamică.

Acest proiect se corelează cu alte dezvoltări urbane, proiecte în desfășurare: modernizarea Parcului 14 Iulie și reabilitarea străzii Muzicescu (parte a proiectului de revitalizare a malurilor Someșului)”, a precizat primarul Emil Boc.

Contractul este în valoare de 31.998.799,22 lei, fără TVA. Durata de execuție este de 19 luni, din care 4 luni servicii de proiectare, iar 15 luni pentru execuția și finalizarea sa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.