Sursă foto: servuscluj.ro

 

Mai mulți tineri sunt investigați pentru distrugere, după ce au pictat graffiti pe vagoanele unor operatori feroviari. 4 dintre persoanele suspectate au fost duse la interogatorii în urma unor descinderi efectuate în Cluj-Napoca și Oradea.

„La data de 13 martie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și Huedin, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere, fapte săvârșite prin aplicare de desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, atât de călători, cât și de marfă.

Din investigații a rezultat că în perioada mai 2021-februarie 2023, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ar fi cauzat un prejudiciul total estimat la peste 250.000 de lei, în urma aplicării unor desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, aflate în circulație, atât de călători, cât și de marfă. Pentru îndepărtarea desenelor și rescrierea datelor necesare în scopul utilizării vagoanelor, în conformitate cu legislația în vigoare, a fost necesară retragerea din circulație a garniturilor respective.

În urma perchezițiilor desfășurate, 4 persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor”, a declarat IPJ Cluj.

Acțiunile au fost desfășurate cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca și a jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Cluj și Bihor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.