Sursă foto: stiridecluj.ro

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, a fost dezvelită statuia lui Iuliu Hațieganu.

Am venit cu toții să onorăm memoria unei personalități. O personalitate a universităților, o personalitate a Clujului, o personalitate a țării. Ce loc mai bun era decât parcul care îi poartă numele? Mă bucur să vorbesc ca rector al UBB, succesoarea Universității în care Iuliu Hațieganu a fost rector.

Mă bucur să îi avem aici și pe colegii de la UMF, care îi poartă numele. Mă bucur că avem Primăria alături de noi. Noi îl avem pe rectorul Iuliu Hațieganu pe o poziție extrem de importantă în cultura Universității. Pentru noi el este primul decan al Facultății de Medicină în limba română din Transilvania. Pentru noi e acela care a inițiat și a contribuit la mișcarea sportivă clujeană.

Era o mișcare care se adresa întregii comunități universitare. Atunci când a inițiat acest parc a făcut-o pentru întreaga comunitate. Să nu uităm că a fost rector în perioade grele, dar el și-a asumat conducerea. Astăzi, noi onorăm această personalitate, e în galeria marilor profesori„, a afirmat rectorul UBB, Daniel David.

La eveniment au participat toți liderii politici din Cluj, din diferite niveluri, precum și personalități din sport, universități și societatea civilă. Statuia profesorului dr. Iuliu Hațieganu este opera sculptorului Dumitru Cozma, care a fost, de asemenea, prezent la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.