Incidentul a avut loc duminică, după ce un bărbat care se pare că era băut a făcut scandal, iar polițiștii de frontieră chemați să intervină l-au pus la pământ și l-au încătuşat. Martorii oculari spun că bărbatul a fost rănit în urma confruntării, la fața locului rămânând urme de sânge, potrivit publicației Cluj24.

„Am avut un pasager în stare de ebrietate la aeroport, care a fost încătușat de poliția de frontieră și dus de aici. Ei ziceau că făcea scandal, că a deranjat alți pasageri. Vorbea tare și asculta muzică. Și tot zicea că trebuie să meargă la Charleroi, la sora lui, că împlinește 60 de ani.”, relatează un cititor pentru publicația citată.

Potrivit acestuia. pasagerul a înjurat personalul, ca ulterior să spună că îl iubește, urmând să fie încătușat.

„A rămas sânge în locul respectiv. Nu ştiu dacă se impuneau asemenea măsuri, că nu era agresiv”, adaugă cititorul.

Poliția de Frontieră neagă faptul că intervenția polițiștilor a fost una agresivă și că au fost respectate toate procedurile.

„Cetăţeanul acela era sub influenţa băuturilor alcoolice, iar compania aeriană a informat comandantul şi a luat decizia ca persoana respectivă să nu călătorească, fiindcă putea să pună în pericol siguranţa pasagerilor şi a zborului.”

Aceștia spun că bărbatul a început să devină recalcitrant după ce a fost refuzat la îmbarcare.

„(…) Ai noştri au mers, au văzut că nu au cu cine să se înţeleagă, pasagerul respectiv aducea injurii, inclusiv la adresa colegilor mei, şi, nefiind cooprenat, normal că au luat decizia de a-l încătuşa. Pe Codul aerian există sancţiune şi sancţiunile sunt mult mai mari decât pe Legea 61”, a declarat pentru Cluj24, şeful Poliţiei de frontieră din Aeroportul Cluj, Liviu Done.

Bărbatul a fost dus în zona de sosiri internaționale, conform procedurii, și a fost sancționat contravențional cu suma de 4.000 de lei. Șeful Poliției de frontieră spune că acesta „a plecat pe picioare lui, fără să fie lovit”

„Am înţeles că e din Cluj, s-a urcat pe autobuz şi a plecat către casă. Deci, nu a fost vorba să se bată cu colegii mei”, a mai adăugat acesta.