Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj și Tetarom S.A., o societate sub autoritatea forului administrativ județean, au încheiat cu succes prima etapă a proiectului, cu scopul de a asigura că întreaga cantitate de energie electrică consumată de companiile din Parcul Industrial Tetarom I din Hoia să fie produsă local, exclusiv din surse regenerabile, în proporție de 100%.

”Realizarea unor asemenea facilități de producere a energiei pe plan local, direct la locurile de consum, reprezintă cea mai bună soluție pentru toți consumatorii. Energia produsă local nu e purtătoare de tarife de transport și distribuție, deci e mai ieftină. În plus sunt eliminate pierderile din rețea. Ne dorim ca, în câțiva ani, toate cele 155 de companii din Parcurile Industriale Tetarom să folosească energie verde produsă de noi, local, la cele mai bune prețuri din piață”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Tetarom S.A. este un furnizor licențiat de distribuție care oferă servicii de distribuție a energiei electrice provenite exclusiv din surse regenerabile certificate, cu garanții de origine, către rezidenții interesați din toate cele trei parcuri industriale pe care le administrează. Principalii beneficiari ai acestor servicii de distribuție sunt companiile Bosch, Emerson și DeLonghi, care înregistrează în total un consum lunar de aproximativ 7.000 MWh.

În ultimul an, prețurile la energia electrică furnizată de Tetarom au înregistrat o scădere semnificativă, reducându-se cu 80%, de la 3000 de lei/MWh în 2022 la aproximativ 600 de lei/MWh în 2023. Această ajustare a prețurilor a fost determinată atât de noile realități economice, cât și de strategia adoptată de companii de a utiliza într-un procent cât mai înalt energie regenerabilă. Ca rezultat al acestor schimbări pozitive, Tetarom S.A. a reușit să atragă noi clienți în portofoliul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.