Sursa foto: Florin Pepene – sothebysrealty.ro

Un palat situat în centrul orașului Cluj-Napoca, un monument istoric important pentru patrimoniul cultural local, clasificat ca clasa B, este disponibil pentru vânzare pe Bulevardul Ferdinand.

Anunțul imobiliar a fost publicat pe un site de oferte de lux din Marea Britanie. Conform acestuia, palatul, cu 48 de camere și 16 băi, a fost construit între secolele XVI și XVIII.

Palatul se află pe un teren de 677 de metri pătrați, cu o amprentă la sol de 400 de metri pătrați și o suprafața utilă de 1450 de metri pătrați, este situat în vecinătatea unor edificii din perioada romană și medievală, acestea fiind clasificate ca monumente istorice de importanță națională și listate ca atare de către Ministerul Culturii din România.

Imobilul este despărțit de Piața Muzeului printr-un zid comun ce a fost construit în perioada romană și delimitează prima cetate fortificată a Clujului. Zidul este un punct de atracție pentru vizitatorii și turiștii care ajung în curtea imobilului, mai ales atunci când aceasta este deschisă pentru turiști, anterior funcționând un bistro la parterul clădirii.

48 de camere cu arcade romane si 16 bai din secolul XVI-XVIII Potrivit descrierii, proprietatea este compusă din 48 de încăperi și 16 băi, fiind un monument istoric inclus în lista monumentelor istorice ca fiind „o casă cu elemente renascentiste din secolele XVI-XVIII”.

Agentul imobiliar menționează ca este apreciabila construirea casei in jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și astăzi în subsol. Palatul poate fi folosit ca locuință, oferind un apartament spațios la ultimul nivel sau ca clădire de birouri, și în prezent cel mai mare birou notarial din România, Societatea Gorun desfășoară activitatea acolo. Prețul de  vânzare al palatului este de 7.500.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.