Orban îi propune lui Nicușor Dan să suspende căldura pentru clădirile Guvernului „PSDNL”, până când acesta va plăti Primăriei sumele datorate: „Mai bine să le îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să sufere de frig bucureştenii”

0
15

Fostul premier Ludovic Orban, președintele partidului Forţa Dreptei, i-a propus lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, să lase clădirile guvernamentale fără energie termică până când guvernarea PNL – PSD – UDMR va înțelege că trebuie să plătească sumele datorate Primăriei Capitalei.

„În cazul în care guvernul PSDNL nu înțelege de vorbă bună, ar fi perfect justificată o decizie a primarului general de suspendare a livrării energiei termice către clădirile guvernamentale până când guvernul plătește primăriei capitalei sumele de bani datorate conform prevederilor legale. Mai bine să le înghețe țurloaiele guvernanților decât să sufere de frig bucureștenii”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Dan cere Guvernului să aloce banii ca PMB să plătească datoriile la Termoenergetica

Amintim că, după ce Nicușor Dan a făcut apel la Guvern să aloce banii necesari ca municipalitatea să plătească datoriile acumulate la Termoenergetica, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns ironic, urându-i „succes în continuare”.

„Eu știu că dl primar general a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Îmi pare rău pentru bucureșteni că a picat o asemenea năpastă pe capul lor, să aibă pe Nicușor Dan primar general al Capitalei”, a spus Ciolacu, ironic.

Ludovic Orban a mai afirmat că primărița de la Sectrul 1, Clotilde Armand (USR), ar trebui să-i împrumute bani lui Nicușor Dan.

În replică, primarul general a spus că îl roagă pe președintele PSD să-i dea telefon ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, pentru a rezolva datoria restantă pentru Termoenergetica.

„Concursul de metafore o să fie peste un an şi jumătate, în campania electorală”, i-a mai transmis Dan lui Ciolacu.

Marcel Ciolacu a insistat, în schimb, că „nu l-a dus capul” să îl sune pe ministrul Câciu, dar „are dna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”.

Primarul Capitalei a ținut să precizeze că administrația Capitalei nu cere Guvernului mai mult decât au solicitat alte localități din România.

Bucureștenii, victime în răfuielile politice, în perspectiva alegerilor din 2024. Cum face PNL jocul Gabrielei Firea
Toate acestea în contextul în care se discută deja despre susținerea pe care PNL s-ar putea să i-o mai acorde sau nu lui Nicușor Dan la alegerile locale din 2024. Acesta și-a manifestat intenția de a mai candida pentru un mandat, dar din PNL vin semnale că nu va mai beneficia de sprijinul liberalilor.

De partea cealaltă, se conturează deja candidatura Gabrielei Firea (PSD), care și ea și-ar mai dori un mandat la PMB. În lipsa unei opoziții unite, ca la alegerile precedente, aceasta ar avea șanse reale să câștige scrutinul. În toată această tevatură, cu PSD dorind Primăria și PNL căutând să-i plătească polițe lui Dan, bucureștenii sunt prinși la mijloc și au de suferit.

Joi, premierul Nicolae Ciucă a susținut că a avut mai multe întâlniri cu primarul Nicuşor Dan și l-a rugat să vină cu o soluţie tehnică la ce se întâmplă cu sistemul de termoficare din București.

Vezi articolul original Orban îi propune lui Nicușor Dan să suspende căldura pentru clădirile Guvernului „PSDNL”, până când acesta va plăti Primăriei sumele datorate: „Mai bine să le îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să sufere de frig bucureştenii”ExpressPress