Raimondo a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, după o întâlnire a miniştrilor comerţului în cadrul discuţiilor din cadrul economic indo-pacific condus de SUA, că Statele Unite ”se opun ferm” acţiunilor Chinei împotriva Micron.
Acestea ”vizează o singură companie din SUA, fără nicio bază de fapt, şi o vedem ca o constrângere economică simplă şi nu o vom tolera şi nici nu credem că va avea succes”.
Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat pe 21 mai că Micron, cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA, a eşuat în testele de evaluare a securităţii reţelei şi că va bloca operatorii de infrastructură cheie să cumpere de la companie, determinând-o să prezică o reducere a veniturilor.
Mişcarea a survenit la o zi după ce liderii democraţiilor industriale G7 au convenit asupra unor noi iniţiative pentru a respinge constrângerea economică a Chinei, o decizie remarcată de Raimondo.
”Aşa cum am spus la G7 şi aşa cum am spus în mod constant, ne angajăm îndeaproape cu partenerii care abordează această provocare specifică şi toate provocările legate de practicile non-piaţă ale Chinei”.
Raimondo a abordat, de asemenea, problema Micron într-o întâlnire de joi cu ministrul comerţului din China, Wang Wentao.
Ea a mai spus că acordul IPEF privind lanţurile de aprovizionare şi alţi piloni ai discuţiilor ar fi în concordanţă cu investiţiile SUA în Legea CHIPS, de 52 de miliarde de dolari, pentru a stimula producţia de semiconductori în Statele Unite.
”Investiţiile în Legea CHIPS sunt de a consolida şi de a consolida producţia noastră internă de semiconductori. Acestea fiind spuse, salutăm participarea companiilor care se află în ţările IPEF, aşa că ne aşteptăm ca firme din Japonia, Coreea, Singapore şi altele vor participa la finanţarea CHIPS Act”, a spus Raimondo.