”Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că marţi, 7 martie, intră la tranzacţionare obligaţiunile Bittnet Systems, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, în valoare de peste 2 milioane de euro. Obligaţiunile companiei se vor tranzacţiona sub simbolul bursier BNET26E”, informează bursa.

Bittnet Systems este o companie cu capital românesc ce activează în domeniul IT.

Bittnet Systems a debutat pe Piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti în 2015, ca mai apoi, în 2020 să facă transferul pe Piaţa Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei.

Bittnet Systems a derulat un plasament privat de vânzare de obligaţiuni, în perioada 21 – 27 decembrie 2022, în cadrul căruia au participat 53 de investitori. Compania a vândut un număr de 20.596 obligaţiuni corporative, denominate în euro, dematerializate, neconvertibile şi negarantate, cu o valoare nominală a unei obligaţiuni de 100 euro. Obligaţiunile au o maturitate de 3,5 ani, cu scadenţă la data de 30.06.2026 şi o rată a cuponului de 9% pe an, cu plată trimestrială.

Fondurile atrase în urma emisiunii de obligaţiuni vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finanţare a grupului, inclusiv rambursarea principalului aferent emisiunilor de obligaţiuni scadente pe parcursul anului 2023, precum şi finanţarea parţială sau totală a achiziţiei de părţi sociale în companii noi, care să se alăture grupului. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.