Sursă foto: stiridecluj.ro

Firma de transport care efectua curse în Boju a renunțat la contract, așa că locuitorii din Boju nu mai pot ajunge la Cluj-Napoca.

”Societatea Jan Trans S.R.L., reprezentată prin administrator Sălăjan lonel, a renunțat la efectuarea traseului Cluj-Napoca – Pata – Boju, licența de traseu LT nr. 0233151 fiind depusă la sediul instituției noastre, motiv pentru care la această dată nu există operator de transport licenţiat pe această rută.

Legislația în vigoare prevede ca, ulterior datei de 31.12.2022, procedura de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean prin curse regulate să se desfăşoare în acord cu prevederile Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, printr-o procedură de atribuire competitivă, transparentă și echitabilă, prevăzută de Regulamentul (CE) nr.1370/2007.

La nivelul UAT Judeţul Cluj a fost finalizată procedura de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean prin curse regulate, însă pentru traseul menționat nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Oficialii județeni au reluat procedura de licitație pentru a delega gestiunea serviciului public de transport județean, cu scopul de a atribui un număr cât mai mare de trasee județene și a răspunde nevoilor de deplasare ale populației din zonă. O soluție ar putea fi includerea localității Cojocna în Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj și preluarea transportului public de către Compania de Transport Public Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.