O româncă a născut în timp ce zbura din Marea Britanie, cu destinaţia Bucureşti. Avionul a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un aeroport din Praga, dar copilul a venit pe lume în aer. Atât mama, cât şi băieţelul se simt bine şi au fost transportaţi la o clinică din Praga.

O româncă a născut în avion un băieţel sănătos! Avion care zbura din Marea Britanie spre România a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un aeroport din Praga după ce o româncă a născut la bord, transmite vineri DPA care citează agenţia cehă CTK.

Avionul zbura pe ruta Birmingham – Bucureşti şi a aterizat pe Aeroportul Vaclav Havel, conform agenţiei de presă CTK, citată de Agerpres.

România sărbătorește începutul anului 2023 cu soare și temperaturi de 18 grade Celsius

„La ora 01:14, aeroportul din Praga a fost informat că un zbor din Regatul Unit către România a fost deviat din cauza unei naşteri. Aproximativ 12 minute mai târziu s-a aflat că atât mama, cât şi nou-născutul se simţeau bine”, a explicat Michal Prochazka, de la serviciul medical al aeroportului.

Copilul, un băieţel de 2,75 kilograme, s-a născut în timp ce avionul se afla în zbor. Mama şi copilul sunt bine şi au fost transportaţi la o clinică din Praga, conform unui purtător de cuvânt al aeroportului.
Zborul a fost reluat după scurta oprire neprogramată.

„Mă bucur că mama şi copilul sunt bine şi le doresc multă sănătate”, a scris directorul aeroportului, Jiri Pos, pe contul său de Twitter.