Firma Explan din Cluj Napoca ar putea câștiga licitația pentru proiectarea primului drum radial din București. Potrivit surselor Asociației Pro Infrastructură (API), firma ar avea cea mai bună ofertă din cadrul licitației.

 La această licitație s-au înscris trei ofertanți. Surse API susțin că oferta desemnată câștigătoare este cea a Explan.

De altfel, un alt ofertant, respectiv Mega Mühendislik Müşavirlik AŞ, a depus contestație, înregistrată pe 10 ianuarie la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 14,59 de milioane de lei și 17,24 de milioane de lei, arată economica.net. Contractul va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Ilfov Hubert Thuma, DR1 – Vest Expres va avea o lungime de aproape nouă kilometri și va face legătura între Autostrada A0 – Centura București – Bulevardul Timișoara.

„Practic, prin acest drum, conectăm direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală. Drumul va fi de mare ajutor și pentru cei care circulă spre și dinspre Clinceni, Dragomirești Vale și Bragadiru”, explica anul trecut șeful CJ Ilfov.

Acesta mai spunea că noul drum va fi similar cu o autostradă. „Lățime de 21 de metri, 10 metri pe sens, patru benzi de circulație, două zone de acostament și patru zone de siguranță cu parapeți”, detalia șeful CJ Ilfov.

Drumul Radial 1 – Vest Expres este primul din cele 10 drumuri radiale care vor uni Capitala și 30 de localități din Ilfov de actuala centură și de viitoarea Autostradă de Centură a Capitalei (A0). În total, cele zece drumuri radiale înseamnă aproape 100 de kilometri de drum nou.

Articolul O firmă din Cluj Napoca ar putea proiecta primul drum radial din București apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.