Sursă foto: stiridecluj.ro

O clujeancă a căzut victimă unei înșelăciuni efectuate de doi cetățeni străini, care au folosit metoda cunoscută sub numele de „scrisoarea nigeriană”. Aceștia au reușit să o convingă pe femeie să efectueze mai multe transferuri de bani.

„În cursul dimineții de azi, 29 noiembrie a.c., polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară în județ, precum și 2 mandate de aducere pe numele a doi bărbați, de 31, respectiv 42 de ani, în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de înșelăciune, prin metoda denumită generic „scrisoarea nigeriană”.

În fapt, polițiștii au constatat că doi cetățeni străini, având drept de ședere și de muncă pe teritoriul României, au indus și menținut în eroare o femeie, de 35 de ani, din județul Cluj, determinând-o să transfere, în repetate rânduri, sume de bani”, declară IPJ Cluj.

În luna iulie 2023, un bărbat ar fi solicitat unei femei să plătească o sumă de bani ca o presupusă cauțiune, pretinzând că este reținut la Aeroportul Cluj-Napoca. Femeia s-a deplasat la aeroport pentru a face transferul, dar polițiștii au intervenit, informând-o că este victima unei infracțiuni. Aceasta a depus o plângere penală.

Polițiștii au investigat informațiile furnizate și au descoperit că doi bărbați se ascundeau sub identitatea falsă a contului de socializare. În urma cercetărilor, cei doi bănuiți au fost identificați și conduși la sediul poliției în data de 29 noiembrie, când au avut loc percheziții. Dispozitive IT, cum ar fi laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice, tablete, și medii de stocare au fost găsite și ridicate în timpul perchezițiilor.

Cercetările continuă sub aspectul infracțiunii de înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.