Atunci când căutăm televizoare, ne dorim întotdeauna ca acesta să aibă cele mai bune dotări. Există mai multe opțiuni pe piață în prezent, dar avantajele televizoarelor OLED le fac să iasă în evidență și vorbim despre această tehnologie de ceva vreme. Iată de ce ar trebui să alegeți unul dintre aceste televizoare, în special un TV LG.

De ce un televizor OLED în detrimentul celorlalte televizoare

La un moment dat, în istoria televizoarelor, tehnologia LCD a reprezentat cel mai înalt standard. Acest lucru a fost în ceea ce privește calitatea și accesibilitatea. Totul a rămas așa până în 2013. În acel an, compania sud-coreeană LG Electronics a început să comercializeze TV LG OLED. Apariția acestei tehnologii nu numai că a evoluat, dar a și revoluționat industria televiziunii, atât de mult încât a devenit cel mai avansat panou din lume.

Inițial, unele mărci au fost reticente în a produce aceste panouri. Conștientizând succesul său, giganții din industrie au încercat să nu rămână în urmă. Acest lucru a dus la apariția unor tehnologii LCD „îmbunătățite”, cum ar fi QLED. Dar astăzi, LG este singurul producător de panouri OLED pentru televizoare, furnizând 19 mărci din întreaga lume.

1. Calitatea imaginii este superioară

Acest lucru este posibil deoarece panourile OLED sunt alcătuite din pixeli. Doar că, spre deosebire de alții, ei sunt autoemisivi. Acest lucru înseamnă că nu au nevoie de o sursă de lumină externă sau de o iluminare de fundal pentru a reproduce culorile, așa cum fac ecranele LCD. Acest lucru garantează culori strălucitoare fără saturație. Nu este vorba doar de culoare. Este vorba, de asemenea, despre „negru perfect, contraste infinite”; o filozofie LG pentru capacitatea sa unică de a activa și dezactiva complet fiecare pixel. Un TV LG oferă o calitate superioară.

2. Există o mare varietate de dimensiuni și modele

Până în urmă cu câțiva ani, fabricarea și comercializarea tehnologiei OLED reprezentau un cost ridicat. Acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. În prezent, costurile au scăzut și este posibil să găsim televizoare OLED de la 48 de inci la 77 de inci. Trebuie doar să cauți un TV LG potrivit pentru tine.

3. Are o interfață intuitivă

Ultimul lucru pe care ni-l dorim atunci când ne uităm la televizor este să ne complicăm viața cu meniuri și opțiuni pe ecran. Acesta este motivul pentru care LG încorporează o interfață unică în sistemul său de operare WebOS.

Operarea ecranului unui TV LG este ușoară și intuitivă. Acesta este completat de telecomanda Magic Remote, care indică direct ecranul cu un pointer interactiv, fără a uita că aveți butoane de acces imediat la aplicații precum Netflix și Amazon Prime Video.

La aceasta se adaugă faptul că poate primi comenzi vocale fără a fi nevoie să înveți fraze specifice și complicate. Tot ce trebuie să faceți este să-i dați o comandă și, cu ajutorul inteligenței artificiale, este capabil să înțeleagă spaniola mexicană.

4. Este ideal pentru jocuri

Televizoarele OLED 2020 de la LG sunt primele din industrie care acceptă Nvidia G-Sync. Acest lucru permite ca grafica să fie reprodusă perfect, sporind sentimentul de imersiune în jocurile video. Parteneriatul dintre LG și Nvidia oferă o experiență de joc extraordinară prin însăși natura sa. Împreună cu procesorul, vă permite să experimentați toată acțiunea jocurilor cu o imagine cu adevărat bogată în contrast de culori. Plus efecte sonore echilibrate. Acest lucru le face ideale pentru consolele de generație următoare.

5. Există modele concepute pentru iubitorii de artă și design

Dacă vă place estetica, atunci acest lucru vă va interesa. LG are televizoare care promit să ducă experiența vizionării și aprecierii artei la un nou nivel. După cum spuneam, oferă o estetică minimalistă unică. Este ca și cum te-ai afla în fața unei opere de artă, deoarece ecranul este foarte subțire și nu are margini. Totul este pe ecran și se poate vedea perfect din orice unghi.

6. Sunt concepute pentru iubitorii de sport

Modelele LG OLED dispun de un instrument programabil numit „Sport Alert”. Prin programarea acestuia, puteți primi alerte pentru scoruri sau acțiuni pe teren. De asemenea, puteți să vă urmăriți echipele favorite cu actualizări automate ale meciurilor. În acest fel, nu veți pierde ceea ce vă interesează. Este clar că dacă ești un fan al sportului ai nevoie de un TV LG.

7. Televizoarele OLED câștigă din ce în ce mai mult teren

Peste 10 milioane de persoane au cumpărat un televizor OLED. Pentru a vă face o idee despre valoarea acestei tehnologii, piața japoneză, care a fost dintotdeauna un punct de referință în materie de tehnologie și care reprezintă o mare parte din industria televizoarelor, a adoptat tehnologia OLED ca aproape nicăieri altundeva în lume. Atât de mult încât domină aproape în totalitate segmentul televiziunilor premium. De cealaltă parte a monedei se află televizoarele LED. Ele pierd treptat teren.

Articolul Nu știi ce televizor să alegi? Iată de ce acest brand este cel mai bun apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.