Seria de smartphone-uri Galaxy S23 are camere mai bune şi cipuri mai rapide decât predecesorul său, dar analiştii au spus că vânzările timpurii se vor confrunta cu o cerere slabă, deoarece consumatorii cheltuie mai puţin pe bunuri discreţionare, pe fondul inflaţiei în creştere.

Gama superioară S23 Ultra are primul senzor de cameră Samsung de 200 de megapixeli, oferind fotografii mai clare după mărire, iar seria a adoptat procesorul mobil Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, care este mai rapid decât cipurile utilizate în S22.

S23 este primul telefon Samsung care foloseşte placa grafică Nvidia GeForce RTX 4070 pentru jocuri cu cerinţe mari de procesor şi pentru redarea în flux live.

Mulţi consumatori judecă calitatea unui telefon pe baza acestor funcţii.

Samsung lucrează cu companii precum Epic Games pentru a optimiza experienţa de joc pe telefon.

În Statele Unite, Galaxy S23 de bază va avea preţuri pornind de la 799 de dolari şi două versiuni cu specificaţii mai mari, S23 Plus şi S23 Ultra, de la 999 de dolari şi, respectiv, 1199 de dolari.

Samsung a menţinut preţurile la acelaşi nivel ca pentru modelul de anul trecut, în ciuda creşterii costurilor componentelor.

Dar livrările globale de smartphone-uri au înregistrat în perioada octombrie-decembrie cea mai mare scădere consemnată vreodată într-un singur trimestru, de 18,3% faţă de anul precedent, la 300,3 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate luna trecută de firma de cercetare IDC.

Cifrele pun la îndoială previziunile pentru o redresare modestă a pieţei de telefoane mobile în acest an.

În acest mediu dificil, analiştii au spus că strategia de telefonie mobilă a Samsung se va concentra pe profitabilitate prin oferte premium, inclusiv seria S şi dispozitivele pliabile.

”Samsung nu îşi mai permite să se concentreze pe extinderea volumului”, a spus Liz Lee, director asociat la firma de cercetare Counterpoint.

”Trebuie să simplifice cu îndrăzneală produsele de gamă joasă şi mijlocie, părţile pieţei în care concurenţii chinezi au prins mult”.

Samsung a declarat marţi că o scădere a vânzărilor de smartphone-uri din gama joasă şi mijlocie din trimestrul patru a fost peste aşteptări.

Odată cu lansarea S23, compania îşi îmbunătăţeşte, de asemenea, interconectivitatea dispozitivelor sale, pentru a reţine clienţii să folosească produsele Samsung, mai degrabă decât să abandoneze dispozitivele Apple şi alţi producători rivali.

Analiştii spun însă că Samsung are multe de făcut în ceea ce priveşte interconectivitatea.

Compania a spus că, într-o premieră în industrie, cursorul mouse-ului recentului său laptop Galaxy Book s-ar putea muta direct pe ecranul unui telefon Samsung pentru a face clic pe lucruri. Utilizatorii ar trebui să îşi actualizeze software-ul telefonului pentru a utiliza această funcţie.