”Sunt două subiecte pe care nu le-am aprofundat, urmează, dar sunt complicate. Unul este subiectul teraselor din Herăstrău, al doilea este chestiunea publicităţii stradale din Bucureşti. Aceste două fenomene sunt activităţi economice care au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate sau de o privire în altă parte a autorităţii publice vreme de 15-20 de ani”, a afiemat, luni seară, la Digi 24, Nicuşor Dan.


El crede că ”cel mai simplu este să iei buldozerul să te duci să intri peste un panou publicitar sau peste o astfel de terasă”.

”Totuşi, o activitate economică, în opinia mea. Din informaţiile pe care le am, în tot domeniul ăsta sunt undeva între 6.000 şi 10.000 de oameni care lucrează şi atunci e bine să le dai acestor oameni, chiar dacă unii dintre ei au greşit, să le dai o perspectivă de 3-4 ani, astfel încât să poată să-şi normalizeze afacerea şi asta este ceva urma”, a mai declarant primarul general.

Niculor Dan, crede că pe Lipscani situaţia este diferită.

”Acolo este şi o chestiune de securitate. Când o să înceapă primăvara, dacă nu intervenim, o să avem terase care vor fi un una lângă cealaltă şi nu vor păstra culoarul pentru maşinile de intervenţie. Acolo vom intra foarte repede pentru a normaliza”, a adăugat primarul general, explicând că acest lcuru se va întâmpla ”cel târziu în martie”.