Nicolae Ciucă a vorbit despre alegerile din 2024: „Competiţia cu PSD nu se dă cu intensitatea decibelilor”

0
13

Premierul Nicolae Ciucă a ținut, vineri, la Sighetu Marmației primul său discurs cu caracter prezidențiabil, cu jumătate de an înainte de ceda poziția de premier în favoarea PSD, la rotativa din luna mai 2023.

În ciuda faptului că a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, iar brusca sa ascensiune politică se datorează în mare parte susținerii sistemului de putere din jurul președintelui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă a făcut câteva menționări ferme și clare la impostură, la incompetență și hoție, susținând că va milita pentru restaurarea scării valorilor în societate.

„Tema ordinii valorice este una foarte importantă deoarece ea afectează toate țesuturile sociale și poate fi o piedică în dezvoltarea noastră ca societate. Atunci când competența e înlocuită cu incompetența, integritatea cu hoția, responsabilitatea și pragmatismul cu demagogia, politicile publice cu populismul se produce o inversare de valori. Lumea simte degradarea ordinii valorice. Iată de ce, una din direcțiile de acțiune va fi să generăm ideea unei societăți care să proiecteze o ordine valorică adecvată”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă : La viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre

„ Vreau să fie cât se poate de clar – la viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alţii, ne vom baza pe noi înşine. Succesul depinde numai de noi, în sensul că înţelegem ce avem de făcut, ne adaptăm la schimbare din mers, venim cu idei noi, inclusiv de a produce schimbările necesare pentru a putea să ne atingem obiectivul politic. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni. Noi trebuie să demonstrăm că menţinem o relaţie corectă în Coaliţie, dar, în acelaşi timp, trebuie să demonstrăm propria noastră performaţă”, a declarat Ciucă la Şcoala Politică a TNL (Tineretul Național Liberal) „Gheorghe I. Brătianu”, de la Sighetu Marmaţiei.

Premierul Nicolae Ciucă a mai adăugat că, în opinia sa, competiţia cu PSD „nu se dă cu intensitatea decibelilor”, se dă prin practica de guvernare a PNL, prin echilibru, prin acţiunile concrete.

„Prin prezenţa noastră la guvernare, prin acţiunile pe care le susţinem, noi ne adresăm societăţii româneşti în ansamblu, iar militanţii noştri mai radicali trebuie să înţeleagă această opţiune, mai ales în contextul dificil prin care trecem”, a subliniat Ciucă.

Vezi articolul original Nicolae Ciucă a vorbit despre alegerile din 2024: „Competiţia cu PSD nu se dă cu intensitatea decibelilor”ExpressPress