”Exact aceste probleme le întâmpină (constructorii – n.r.): descărcări arheologice, gropi de împrumut, ceea ce mă duce cu gândul, dacă vorbim de gropile de împrumut, că lucrurile trebuie reglate de către CNAIR, în sensul de a cere anumite clarificări celor care au făcut proiectele tehnice şi studiile de fezabilitate. Nu e posibil să ai gropi de împrumut la care pânza freatică să îţi apară la 70 de centimetri, astea sunt lucruri pe care cei care au făcut proiectele tehnice şi studiile de fezabilitate şi au dat aceste soluţii trebuie să răspundă”, a afirmat Sorin Grindeanu, joi, pe şantierul lotului 2 al autostrăzii A7.

 

El a vorbit şi despre reclamaţiile celor care susţin că firmele constructoare le-au distrus terenurile săpând după agregate minerale, ministrul precizând că terenurile pe care se află gropile de împrumut au fost expropriate.

 

”Unu: toată lumea trebuie să respecte legea. Aceste gropi de împrumut au fost date prin proiect, au fost expropriate, lucrurile sunt conform legii. Doi: cine nu respectă legea trebuie să plătească. Trei: dacă au fost expropriate aceste gropi de împrumut, înseamnă că nu mai sunt proprietatea unora sau altora, conform legii, aceste gropi de împrumut. Nu ştiu fiecare caz în parte, s-ar putea să fie locuri unde s-a făcut un abuz, s-a intrat mai mult decât… Nu cred că Ministerul Transporturilor sau CNAIR-ul e în măsură să cerceteze aceste abuzuri, dacă ele există. Doar că pe procedură, este exact ce v-am spus: aceste gropi de împrumut sunt expropriate, nu mai se află în proprietatea unor persoane fizice sau a unor entităţi private”, a adăugat Grindeanu.