„Am vizitat, împreună cu omologul meu din Israel, Avi Dichter, însoţit de o delegaţie condusă de E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului la Bucureşti, mai multe obiective de investiţii din judeţele Ialomiţa şi Constanţa. Staţia de pompare şi repompare de la Feteşti SPP 1 care face parte din Amenajarea de irigaţii Pietroiu Ştefan cel Mare a fost reabilitată în totalitate, în 2015, cu fonduri nerambursabile, prin măsura 125. În prezent, se pot iriga 2.429 ha. Amenajarea Pietroiu Ştefan cel Mare cuprinde cinci staţii de pompare şi repompare a apei şi cinci canale de aducţiune şi are o suprafaţă totală de 52.428 ha, din care 21.992 ha pe raza judeţului Călăraşi. Aceasta se află în plin proces de reabilitare”, a scris Florin Barbu, miercuri pe Facebook.

MInistrul Agriculturii a mai spus că a discutat şi cu un fermier beneficiar al Programului de reabilitare cu ajutorul căruia acesta reuşeşte să irige o suprafaţă de 4.000 de hectare, cultură mare, iar suprafaţa este deservită de 24 de echipamente de irigat de tip pivot şi liniare.

„Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii al României deoarece nu este bucurie mai mare decât să vezi apă pe canale, staţii retehnologizate, echipamente moderne de irigaţii pe câmp şi fermieri mulţumiţi!”, a completat Barbu.