Sursa foto: stiridecluj.ro

Ieri, Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost reținut de procurorii DNA, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție.

Și șeful Poliției Rutiere județene și doi agenți de la Circulație au fost supuși acelorași măsuri, fiind suspectați că l-ar fi ajutat pe Rus să scape nepedepsit după ce a fost surprins depășind limita legală de viteză în Cluj-Napoca. Perchezițiile efectuate de DNA luni au vizat Inspectoratul de Poliție Județean și Poliția Rutieră Cluj într-un dosar care îl vizează pe chestorul Mihai Rus. El este suspectat că ar fi influențat subordonații să nu-i suspende permisul de conducere, după ce a fost prins conducând cu viteză excesivă în oraș pe 29 aprilie 2024.

„În acest context, suspectul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale” a transmis DNA luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.