Microsoft a încercat să abordeze preocupările autorităţilor din UE pentru aplicarea concurenţei încă de anul trecut, după ce aplicaţia de mesagerie pentru spaţiul de lucru deţinută de Salesforce, Slack, s-a plâns Comisiei Europene, au declarat pentru Reuters alte persoane apropiate situaţiei, în decembrie.

În 2020, Slack a susţinut că Microsoft şi-a integrat pe nedrept aplicaţia de chat şi video la locul de muncă Teams în produsul său Office.

Gigantul tehnologic din SUA a introdus Teams în 2017, vizând piaţa de colaborare la locul de muncă, în creştere rapidă şi profitabilă.

Comisia Europeană a declarat joi că mai există şi alţi reclamanţi în afară de Slack.

”Am primit mai multe plângeri cu privire la Microsoft, inclusiv de la Slack, cu privire la comportamentul Microsoft în legătură cu produsul său Teams.

După cum ştiţi, evaluarea este în desfăşurare, aşa că nu putem comenta în continuare”, a spus un purtător de cuvânt.

Microsoft a declarat că a continuat să coopereze cu Comisia şi este ”deschisă către soluţii pragmatice care să răspundă preocupărilor sale şi să servească bine clienţii”.

Salesforce a refuzat să comenteze.

Organismul de supraveghere antitrust al UE solicită feedback de la rivalii Microsoft cu privire la propunerea sa, au spus sursele.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a amendat Microsoft cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) pentru practici care încalcă regulile UE de concurenţă, inclusiv legarea sau gruparea a două sau mai multe produse.