Sătulă de ignoranța autorităților, Mihaela Ciupei, profesor psihopedagog la Școala Gimnazială Specială Huedinm județul Cluj, s-a revoltat, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, preluată de Digi24.

La Școala Gimnazială Specială din Huedin învață aproximativ 90 de copii cu nevoie speciale, cu vârste între 6 și 16 ani

„Am stat în umbră până acum, dar nu mai pot! Așa arată școala mea, domnule Ciucă, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca! Și da, domnule Ciucă, am avut 10 la licență, disertație și definitivat”, notează profesoara.

„Mi-am amenajat sala pe banii mei”

„Nu sunt bani de reparații! Am înțeles, acum, că nu sunt bani nici de salarii! Mi-am amenajat sala pe banii mei și merg cu drag la școală!”, continuă Mihaela Ciupei.

M-aș fi gândit cu bucurie că, dacă mai urcau salariile, voi mai putea face rost de câte ceva pentru școală! Nu, nu m-am gândit la familia mea, pentru că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat până acum și nu suntem muritori de foame, cu toate că suntem profesori!

Mihaela Ciupei:

Referitor la greva profesorilor, dascălul spune că „ceea ce cer colegii mei de breaslă e mai mult decât pertinent! Rușine să vă fie! Nu sunt bani, domnule Ciucă, și nici nu vor fi vreodată pentru educația copiilor noștri! Apropo, aveți copii? Dar doamna Deca are copii? Dar domnul președinte are copii?”.

„Rămâneți în bula din Parlament, cu tot cu neamurile și pilele voastre”

„Rămâneți în bula voastră din Parlament, cu tot cu neamurile și pilele domniilor voastre!”, a mai scris Mihaela Ciupei în postarea care însoțește imaginile.

În două zile, mesajul prof. Ciupei a fost distribuit de peste 3.000 de ori și a strâns peste 400 de comentarii.

Greva generală a profesorilor a început luni, 22 mai, iar vineri, 26 mai, după mai multe runde de negocieri cu Guvernul, în care părțile nu au ajuns la niciun consens, liderii sindicali au anunțat că protestul va continua.

Greva generală din Educație continuă, cu costul amânării rotativei guvernamentale.

Luni, 29 mai, conform calendarului, încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2023. Greva a dus, până acum, la amânarea cu o săptămână a Evaluării Naţionale pentru clasa a VI-a, dar şi la decalarea înscrierilor în clasa pregătitoare.