Sursă foto: servuscluj.ro

Sute de medici și studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca au decis să își lase pentru o zi cărțile și halatele deoparte și să se alăture unei cauze nobile. Aceștia au participat la o alergare cu scopul de a strânge fonduri pentru a sprijini secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic „Ion Chiricuță”. Chiar dacă vremea nu a fost favorabilă, oameni de toate vârstele au alergat în ploaie în sprijinul copiilor afectați de cancer.

„Ne-am adunat medici și studenți ca să ajutăm la îmbunătățirea condițiilor materiale din secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj. Eu cred că ne vom atinge obiectivul de a cumpăra în jur de 10 tablete și televizoare pentru copii. Donăm și niște cărți pe care copiii înscriși la cursă le-au adus pentru acei prieteni ai lor mai puțin norocosi”, a transmis Mădălina Moldovan, șef lucrări Disciplina Chirurgie Orală și Cranio-Maxilo-Facială.

Studenții s-au reunit la un eveniment special în care s-a promovat activitatea fizică în beneficiul copiilor din secția de Oncopediatrie.

„Ne bucurăm că având în vedere condițiile meteo nefavorabile am reușit cu toții să ne strângem și să ajutăm. Ne-am adunat foarte mulți. Suntem foarte fericiți, înghețași, dar fericiți”, au afirmat studentele Ruxandra și Bianca.

Toți banii strânși din taxele de participare și din donații vor fi folosiți exclusiv pentru a achiziționa echipamente și materiale necesare în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.