”Cred că domnul Virgil Popescu, îi recomand, nu pot să spun cu prietenie dar ca şi coleg de Parlament, să închidă anumite lucruri pe care nu reuşeşte de foarte mult timp să le închidă în spaţiul public. Acum au mai venit şi CEO Oltenia şi Romarm, cu măştile, toate aceste lucruri trebuie să le închidă, să dea explicaţii. Eu cred că va urma să aflăm întregul adevăr, am încredere în magistraţi şi în raportul Curţii de Conturi, sute de milioane de euro dispărute”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a arătat că acel regulament european privind taxa de solidaritate pentru companii a fost negociat aproape şase luni de zile la UE, iar cel care a negoiat regulamentul din partea Guvernului României a fost ministrul energiei, Virgil Popescu.

”Eu nu caut vinovaţi, eu în schimb pun o singură întrrebare publică, vreau să ştiu de la Ministrul Finanţelor sau de la preşedintele ANAF dacă în perioada negocierii de către ministrul Energiei pe noul regulament al UE privind taxa de solidaritate, Ministerul Energiei le-au cerut puncte de vedere şi documente premergătoare pe care să le folosească în negocierea de la comisie. La această întrebare să răspundă Ministrul Finanţelor şi şeful ANAF. Eu nu îl întreb nimic pe domnul Popescu”, a mai arătat Ciolacu.