Sursă foto: stiridecluj.ro

În timpul unei excursii a clasei a IX-a dintr-un liceu din Huedin, un elev a fost victima unui act de batjocorire din partea unor colegi care au filmat și se lăudau cu fapta lor. Mama băiatului a depus eforturi pentru a pedepsi agresorii, însă până acum totul a rămas secret. Unul dintre elevii care l-au umilit pe băiat este nepotul secretarului orașului. În urma incidentului, elevul a devenit retras și a refuzat să mai meargă la școală, iar abuzul săvârșit asupra lui a fost adus la cunoștința mamei sale de către o vecină.

În octombrie anul trecut, a plecat într-o excursie cu școala copilul meu. Au fost mai mulți copii, cu mai mulți profesori și vreau să vă spun că, în noaptea în care au fost cazați în hotel, copilul meu dormea și trei copii au făcut o scenă de … au urinat pe fața lui și au filmat, au distribuit în liceu. Copilul a venit acasă, nervos, recalcitrant, nevrând să povestească ce s-a întâmplat în excursie. Am pus pe fondul oboselii și nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat. A stat foarte retras. (…) A trecut o săptămână în care copilul nu a mai suportat teama colegilor și a școlii. (…) Am aflat de la o vecină, care a aflat de la copilul ei”, a povestit mama plângând, la o televiziune din București.

Unul dintre motivele pentru care mama băiatului umilit nu a făcut public incidentul este că tatăl copilului are probleme de sănătate. În ciuda acestui fapt, adolescentul a încercat să ia măsuri și a sunat mama principalului autor al umilinței, arătându-i imaginile, însă aceasta l-a amenințat că va chema poliția din cauza acuzațiilor aduse fiului ei. Mama băiatului umilit a apelat la Protecția Copilului și a cerut o întâlnire la școala respectivă. Cu toate acestea, Protecția Copilului Cluj, condusă de Nicoleta Molnar, care a fost numită în funcție pe criterii politice, a afirmat că cei doi copii s-au împăcat. Mama crede că nimic nu s-a făcut pentru că fiul ei este de etnie romă.

Unul dintre elevii acuzați de batjocorirea colegului lor a ripostat public după ce un localnic i-a reproșat mamei sale modul în care l-a crescut. Acesta este nepotul secretarului din Primăria Huedin. Elevul susține că a fost pedepsit conform regulilor școlii și că își pare rău pentru ceea ce a făcut, recunoscând că a fost o „prostie copilărească”: Și dacă nu era așa (dacă nu erau pedepsiți) tu nu ai și nimeni altcineva dreptul să jignească pe internet pe absolut nimeni inclusiv pe Alina Mocanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.