Sursă foto: servuscluj.ro

Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112 este sărbătorită în fiecare an pe 11 februarie. Anul acesta marchează 19 ani de la înființarea, în România, a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, motiv pentru care Consiliul Județean Cluj dorește să sărbătorească această zi.

În seara zilei de 11 februarie, clădirea care adăpostește Consiliul Județean va fi iluminată în culoarea roșie. Acest lucru se face pentru a atrage atenția cetățenilor asupra importanței misiunii Serviciului de urgență și a apelării responsabile a numărului 112 și pentru a contribui la reducerea numărului de apeluri care nu reprezintă situații de urgență.

„Îndemn clujenii să fie extrem de responsabili atunci când apelează acest serviciu și să conștientizeze faptul că apelurile trebuie efectuate strict pentru urgențe reale. Procedând astfel, pot fi salvate numeroase vieți. În același timp, salut această inițiativă și îi felicit pe oamenii 112, care prin profesionalismul, empatia și eficiența de care dau dovadă contribuie la salvarea de vieți”, transmite Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.