MAI

Poliţiştii rutieri au reţinut, în ultimele 24 de ore, 338 permise de conducere şi au retras 84 certificate de înmatriculare, pentru diverse nereguli depistate în trafic, a informat duminică MAI.

Aproximativ 26.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne MAI au fost la datorie, nivel naţional, pentru a asigura ordinea publică şi măsurile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă în contextul manifestărilor publice organizate de Revelion.

Potrivit unui comunicat al MAI, în noaptea dintre ani nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să perturbe climatul de ordine şi siguranţă publică.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

Structurile MAI au intervenit la 4.416 de evenimente, 2.987 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.429 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 797 posibile infracţiuni, aproape 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, s-au dispus măsuri preventive pentru 17 persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 11 autori în 7 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidenţă.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 218 autori de infracţiuni, care au săvârşit 203 fapte penale.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 3.600 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 9 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 15 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.150) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 101 pentru stingerea de incendii şi 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au salvat 2 persoane aflate în situaţii critice.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 10.493 de mijloace de transport şi 48.784 de persoane, dintre care 4.439 cetăţeni ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.