MAE dezminte declarațiile lui Vladimir Putin. Președintele rus susține că România are pretenții teritoriale față de Ucraina

0
17

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat după declarațiile lui Vladimir Putin. Președintele rus a afirmat că România are pretenții teritoriale legate de Ucraina, țara invadată de Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe al României a emis un comunicat de presă în care a respins categoric ideea că țara noastră ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina. Vladimir Putin a lansat această idee când și-a ținut discursul cu ocazia Zilei Unității Naționale.

De asemenea, ministerul a mai subliniat că războiul din Ucraina declanșat de Rusia pe 24 februarie reprezintă „o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. În acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional”.

MAE și-a reconfirmat, prin comunicatul emis, sprijinul pentru Kiev. De asemenea, România susține că are în vedere doar granițele care sunt recunoscute internațional, ci nu pe cele impuse de regimul de la Kremlin.

Vladimir Putin susține că România vrea teritoriu din Ucraina

Vladimir Putin a precizat, vineri, 4 noiembrie, că Occidentul vrea să ia teritoriu din Ucraina. Președintele rus a participat la o întâlnire cu istorici și reprezentanți ai cultelor religioase cu ocazia Zilei Unității Naționale din Rusia. În acest context, dictatorul a ținut un discurs în care a dat de înțeles că Occidentul ar dori să absoarbă părți din Ucraina, țara pe care armata rusă a invadat-o pe 24 februarie.

„Acele teritorii au fost luate cu forța de la Ungaria, România și Polonia. Sunt situații complet diferite. Noi am cedat voluntar teritorii istorice împreună cu populația pentru a fi împreună, oricum, nimeni nu a întrebat poporul, dar în cazul Poloniei au fost luate cu forța, ca rezultat al războiului. Oamenii din Ucraina ar trebui să se gândească la asta”, a mai subliniat Vladimir Putin.

Mai mult decât atât, țarul de la Kremlin consideră că doar Rusia este țara care respectă suveranitatea Ucrainei. „Nu întâmplător am spus la Valdai că Rusia poate fi singura garanție reală, adevărată a statalității și suveranității Ucrainei”, a completat el,

Vezi articolul original MAE dezminte declarațiile lui Vladimir Putin. Președintele rus susține că România are pretenții teritoriale față de UcrainaExpressPress