În cadrul ședinței ordinare desfășurate luni, 27 mai, Consiliul Județean Cluj a aprobat două proiecte de hotărâre inițiate de președintele Alin Tișe. Aceste proiecte vizează extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca și a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. De asemenea, forul administrativ județean a aprobat indicatorii tehnico-economici și cheltuielile legate de aceste proiecte.

„Continuăm să investim masiv în sănătate întrucât ne dorim să asigurăm cele mai bune condiții pentru un act medical de înaltă calitate. Valoarea acestor două proiecte majore, pentru care intenționăm să folosim fonduri europene nerambursabile, este una semnificativă, de peste 8,8 milioane de euro”, transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit Studiului de Fezabilitate, planurile pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” includ extinderea acestuia printr-un nou corp de clădire ce va fi construit în partea de vest a incintei. Acest corp va fi conectat cu pavilionul 2, unde se găsește ambulatoriul spitalului, prin intermediul unei pasarele sau unui tunel subteran, în funcție de soluția adoptată în proiectul tehnic.

Noua clădire va include la subsol spălătoria, vestiare pentru personal și spații de depozitare; la parter și etaj, spații pentru investigații medicale, cabinete medicale, săli de tratament pentru consultații în regim ambulatoriu; iar la etajul tehnic, spații pentru echipamentele clădirii. Valoarea totală propusă pentru această investiție este de 23.566.591,07 lei (TVA inclus), iar proiectul urmează să fie depus pentru finanțare până cel târziu la data de 30 mai 2024, în cadrul Programului Sănătate al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, proiectul referitor la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase vizează construirea unei infrastructuri care să asigure un acces optim, cu șanse egale, pentru populația eligibilă la programe de screening și consultații preventive, precum și investigații complexe pentru un diagnostic precoce.

Lucrările de construcție a Centrului Integrat de Screening și Prevenție prevăd extinderea pe verticală a corpului A cu o nouă structură care va fi conectată direct cu corpul B al Ambulatoriului Integrat. Structura funcțională a noii construcții include zone destinate cabinetelor de screening și prevenție – 6 cabinete de consultații, sală de așteptare, grup sanitar; zone de spitalizare de zi – 2 cabinete de consultații, săli de tratament, vestiare, birouri, grup sanitar, precum și o zonă de relaxare în aer liber pe terasa nou creată la nivelul etajului II. Valoarea totală a investiției este de 20.377.421,52 lei (TVA inclus), iar finanțarea va fi solicitată tot prin Programul Sănătate până cel târziu în 30 mai 2024.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.