Sursă foto: servuscluj.ro

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, va derula un proiect pentru depistarea tuberculozei, prin intermediul unei caravane mobile, care va fi desfășurată în mai multe comune din județul Cluj în luna viitoare.

În cadrul proiectului cu finanțare europeană POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, o caravană mobilă echipată cu aparatură modernă de radiologie și instrumente de analiză va fi desfășurată în opt comune din județul Cluj în luna martie.
Activitatea va fi desfășurată în comunele Aghireșu, Apahida, Baciu, Buza, Cojocna, Gilău, Iara și Florești, iar asistența va fi asigurată de trei specialiști în domeniul medical. Caravana va fi folosită pentru depistarea precoce a tuberculozei, precum și a altor 14 patologii. Cabinetul mobil va fi dotat cu echipamente și instrumente necesare pentru depistarea precoce a microbului tuberculozei.

„Ne preocupăm continuu să facilităm accesul clujenilor la servicii medicale de calitate. Prevenția constituie un element esențial în lupta cu această boală atât de gravă și transmisibilă cum este tuberculoza. Dat fiind faptul că sănătatea reprezintă bunul cel mai de preț al oricărei persoane, încurajăm clujenii să participe la acțiunile de testare, cu atât mai mult cu cât acestea sunt gratuite”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, împreună cu alte șase entități, implementează un proiect cu obiectivul general de a crește accesul la servicii medicale durabile, de înaltă calitate și accesibile, inclusiv servicii sociale de interes general, prin organizarea unui program de screening cu ajutorul caravanelor mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.