Ludovic Orban, fost premier, spune pe Ciucă n-o să-l mai bage nimeni în seamă, când nu va mai fi premier

0
14

Ludovic Orban, fost premier, face o estimare despre viitorul actualului premier, Nicolae Ciucă.

„Ciucă va avea soarta lui Cîțu. După rocadă, nu îl va mai băga nimeni în seamă”, prevestește Orban, referindu-se la rocada de premieri dintre PNL și PSD. Ludovic Orban a făcut această estimare într-un mesaj postat pe Facebook, la data de 19 noiembrie 2022. Cedarea funcției de premier, de la PNL către PSD, ar urma să aibă loc în anul 2023. La acel moment, premier va deveni, probabil, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Reacțiile internauților la această postare a lui Ludovic Orban sunt diverse. Unii îi dau dreptate lui Orban și îl laudă. Alții, dimpotrivă, îl critică sau îl ironizează.

„Nu domnule Orban ar fi trebuit să scrieți in felul următor: Ciucă va avea soarta mea și a lui Cățu !”, este una dintre aceste replici.

Acum un an, în noiembrie 2021, Ludovic Orban îl critica tot pe Nicolae Ciucă, în perioada în care Ciucă a avut un prim mandat, scurt, de șef al Guvernului. La acel moment, Ciucă și-a depus mandatul de premier, în momentul în care n-a putut forma Guvernul.

Orban a fost premier și președinte PNL, Ciucă este acum premier și președinte PNL

Ca politicieni, Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă au elemente comune. Primii doi au fost exercitat simultan funcția de președinte PNL și de premier. La rândul lui, Ciucă este, în prezent, președinte PNL și premier. Este evident că, din acest motiv, între acești trei politicieni există rivalități.

Premierul Ciucă a fost ales președinte PNL la Congresul Extraordinar al partidului, din aprilie 2022. Ciucă a fost singurul candidat la funcția supremă în partid. Funcția devenise vacantă după ce, la 2 aprilie 2022, Florin Cîțu a demisionat din postul de președinte PNL. Înaintea lui Florin Cîțu, președintele PNL a fost Ludovic Orban.

Vezi articolul original Ludovic Orban, fost premier, spune pe Ciucă n-o să-l mai bage nimeni în seamă, când nu va mai fi premierExpressPress