Categorii
Actualitate Politic

Ludovic Orban: E posibil ca Guvernul să ne bage în recesiune. Niște habarniști care doar dau din gură toată ziua, un Guvern de cârpaci, de tiriplici / PNL a început să semene cu PSD aproape ca două picături de apă

Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, i-a acuzat pe PSD-iști și PNL-iști că sunt niște habarniști care riscă să arunce țara în recesiune. Orban a reacționat astfel în contextul în care Guvernul Ciolacu se pregătește să crească taxele și impozitele, deci să pună poveri suplimentare pe cetățeni, pentru a acoperi o gaură din bugetul țării creată de propria lor incompetență. Fostul premier a mai spus că, în loc să crească taxele, PSD și PNL „trebuie să-și dea afară toți sinecuriștii politici pe care i-au angajat” în funcții publice.

Forța Dreptei a depus un proiect de lege pentru desființarea Ministerului Familiei: „Angajații Ministerului Familiei taie frunză la câini, au fost anagajați și nu fac nimic, au fost angajați și nu fac nimic”.

Ludovic Orban: Guvernul a umflat cu pompa veniturile prevăzute în buget, ca să poată face cheltuieli nesăbuite
„Gaura de la buget vine, în primul rând, dintr-un buget mincinos. Am atras atenția, la prezentarea bugetului în Parlament, că veniturile sunt supraestimate în mod deliberat, că sunt umflate cu pompa, că sunt nerealiste că nu vor fi încasate, am atras atenția că indicatorii macroeconomici la baza bugetului nu sunt realiști.

Au umflat cu pompa veniturile ca să le permită să facă cheltuieli. Ce cheltuieli au făcut? Nesăbuite! Gândiți-vă că numărul de angajați în sectorul public a crescut într-un an jumate cu peste 35.000, deci au cresxut cheltuielile de personal, cu bunurile și serviciile, subvențiile… A fost cea mai mare rată lunară de angajare”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul PSD – PNL desființează posturi neocupate. Orban: O bășcălie…

El a catalogat apoi laudele Guvernului că desființează niște posturi neocupate ca fiind „o bășcălie: „Își bat joc de oameni, încearcă să-i păcălească pe oameni. Asta fac, de fapt, Ciolacu și PSD, mereu încearcă să-i păcălească pe oameni. Cum faci economie când tu desființezi niște posturi neocupate??? (…) Că nu se plătește niciun salariu, deci nu se cheltuiește niciun leu”.

„De altfel, această gogomănie cu ”desființăm 200.000 de locuri de muncă care, de fapt, nu sunt ocupate” e, de fapt, o dublare a unei măsuri care a fost deja adoptată prin OUG, prin care s-au oprit angajările din sectorul public.

În timpul ăsta au crescut salariile pentru toți angajații din administrația locală, (…) au crescut salariile în Ministerul de Interne, au crescut salariile pentru angajații alții decât medici și asistente din zona de spitale, au crescut salariile pentru profesori, au crescut cheltuielile mult și ele nu au fost prevăzute în buget, deci ele vor genera un deficit mai mare față de cel estimat. A fost un dezmăț bugetar efectiv”, a continuat liderul Forța Dreptei.

Fostul premier s-a arătat apoi sceptic că guvernanții vor mări taxele de așa manieră încât să fie afectat un număr mare de cetățeni, dat fiind că anul viitor au loc alegeri. În schimb, PSD – PNL vor adopta măsuri fiscale prin care „vor lovi segmente mai puțin numeroase, în general din bazinul oamenilor activi, vor mări iar impozitul pe dividente la 10%, vor mări probabil accize”.

Orban: E posibil ca Guvernul Ciolacu să ne bage în recesiune

„E posibil ca acest Guvern să ne bage în recesiune. Ei nu se uită ce se întâmplă în Europa. E o tendință de reducere a creșterii economice, iar în Zona Euro (…) avem de-a face chiar cu recesiune tehnică. Nu poți să nu ții cont de conjunctura internațională care nu e favorabilă”, a mai declarat Ludovic Orban.

PNL = PSD

Ludovic Orban a acuzat apoi PNL că a devenit un fel de PSD 2: „PNL a început să semene cu PSD aproape ca două picături de apă. PNL a devenit exact ce a devenit PSD, un partid clientelar, un partid în care orice angajare în instituțiile publice se face pe bază de carnet de partid, de la indepctor general școlar, inspector de școală până la femeie de serviciu”.

„Băieții ăștia nu înțeleg nimic din economie! Sunt niște habarniști, nu fac altceva decât să dea din gură toată ziua. Gaura de 20 de miliarde din buget a fost semnalată de Câciu în aprilie. De 3 luni e doar un torent de declarații care mai de care mai contardictorii din care nimenui nu mai înțelege nimic. Mediul privat (…) e în stare de asediu, (…) au creat o stare de nesiguranță, de instabilitate fără să facă nimic. E inacceptabil tot ce fac. Acest Guvern e un guvern de cârpaci, cum zicea Ciolacu, de tiriplici care mai mult dau din gură și n-au nici ce mai vagă idee despre ce trebuie făcut”, a mai acuzat fostul premier Ludovic Orban.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.