Sursă foto: zcj.ro

Lucrările la strada Valea Seacă, o stradă cu o lungime de peste 2 km, vor fi finalizate în vara acestui an, după încheierea șantierului.

„Este o stradă cu o lungime de circa 2,1 km și, alături de alte două străzi însemnate din Cluj-Napoca, strada Giuseppe Verdi și Valea Chintăului, aici investim 9 milioane de euro pentru a realiza o infrastructură stradală pentru locuitorii din zonă. Acum, pe carosabil mai este de turnat ultimul strat de asfalt, cel mai probabil până în luna aprilie. De asemenea, se lucrează la trotuare”, a afirmat Emil Boc.

În această zonă au fost efectuate lucrări de consolidare pentru a remedia problemele cauzate de alunecările de teren.

„Această stradă nu a avut până acum tortuare, dar în urma lucrărilor de modernizare vor fi realizate și zone pietonale pe ambele sensuri”, a mai precizat primarul.

De asemenea, lucrările includ introducerea cablurilor în subteran și înlocuirea stâlpilor de electricitate. În lungul străzii, vor fi amenajate opt stații de transport în comun, câte patru de fiecare parte. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este luna iulie 2024. Proiectul de modernizare a străzii Valea Seacă (lungimea de 2.121 de metri) cuprinde următoarele:

Execuția rețelei de canalizare pluvială și a drenurilor pe partea cu rambleu pe întreaga lungime a străzii;
Lucrări de consolidare a terenului cu ziduri de sprijin pe tronsoane;
Execuția canalizării și construirea unei rețele de fibră optică;
Relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene;
Implementarea rețelei de iluminat public – montarea de stâlpi noi echipați cu aparate tip LED;
Implementarea sistemului de semaforizare, a marcajelor și a semnalizării rutiere;
Amenajarea a patru stații de autobuz CTP.
Durata totală de implementare a investiției este de 20 de luni, din care 4 luni sunt destinate proiectării și 16 luni execuției. Valoarea totală a investiției este de 38.702.732,95 lei, TVA inclus. Executantul lucrărilor este RADP Cluj-Napoca.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.