Sursă foto: servuscluj.ro

Lucrările la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj-Napoca au fost finalizate și obiectivul a fost predat operatorului de salubritate. În cadrul evenimentului de predare, care a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Cluj și a 53 de primari din județ, membri A.G.A. ADI Ecometropolitan Cluj, au fost predate ultimele două componente ale CMID: Stația de Tratare Mecano-Biologică și Stația de sortare a deșeurilor. De asemenea, au fost predate o serie de echipamente, utilaje și linii tehnologice, printre care: hale, containere, camioane, platforme de compostare/depozitare, rezervoare de apă, stații de pompare, bazine de retenție a levigatului, stații de epurare, rețele electrice/apă/canalizare, drumuri, parcări, etc. Operatorul Supercom SA a preluat întreaga responsabilitate pentru funcționarea și administrarea centrului.

„Începând de azi putem spune că ne-am îndeplinit misiunea și am reușit, odată cu predarea ultimelor obiective din cadrul Zonei Tehnice CMID, să intrăm în normalitate. În prezent, toate componentele SMID au fost predate integral operatorului care a câștigat contractul de delegare și care și-a asumat salubrizarea județului Cluj în următorii 10 ani. Clujenii au așteptări mari, motiv pentru care ne dorim ca întregul sistem să funcționeze uniform și fără disfuncționalități, astfel încât acesta să reprezinte un model de operare în regiune. Ne bucurăm că am reușit să rezolvăm problema gestionării deșeurilor din județ, iar în final doresc să felicit și să mulțumesc tuturor celor implicați în gestionarea acestui proiect”, a declarat Alin Tișe.

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor este alcătuit din următoarele componente:

  • Celula de depozitare a deșeurilor, care are o suprafață de 8,95 hectare și o capacitate de depozitare de 1.550.000 metri cubi;
  • Stația de sortare a deșeurilor, cu o capacitate de procesare de 92.100 tone pe an;
  • Stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB), care are o capacitate de procesare de 206.000 tone pe an;
  • Infrastructura adiacentă, care include zona administrativă, drumuri, platforme, stația de tratare a levigatului, rețele, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.