Sursă foto: servuscluj.ro

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, cu o lungime totală de 44,26 kilometri, desfășurate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană intitulat „Modernizarea și reabilitarea Traseului județean 4, compus din sectoare de drumuri ale drumurilor județene DJ 107P și DJ 107N, parte integrantă a Traseului Regional Transilvania de Nord”, au fost finalizate.

”Am finalizat lucrările de modernizare a unuia dintre cele mai importante drumuri județene pe care le avem în administrare, o importanță determinată atât de perspectiva strategică, cât și din punct de vedere turistic, implicit economico-social. În consecință, am impus îndeplinirea tuturor standardelor de calitate și siguranță, dar și o garanție a lucrărilor de cinci ani”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Toate operațiunile au fost complet finalizate în decursul săptămânii precedente și au inclus modernizarea întregii platforme a drumului pe întreaga sa lungime, construcția a 352 de accesări la proprietăți, 79 de podețe, 5,824 de kilometri de rigole de acostament, 9,543 kilometri de șanțuri și rigole laterale, 617 metri de rigole carosabile, precum și instalarea de parapete metalice pe o distanță totală de 15,236 kilometri. De asemenea, au fost efectuate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Proiectul de reabilitare a inclus, de asemenea, 14 poduri, iar podul de la kilometrul 4+310, în localitatea Someșul Rece, a făcut obiectul unui alt contract de lucrări pentru demolare și construirea unui pod nou. Până în prezent, stadiul fizic al noii construcții de pod indică un procent de realizare de 85%. Pe durata finalizării lucrărilor, traficul rutier este redirecționat pe un pod provizoriu.

Investiția totală în acest proiect de reabilitare și modernizare a fost de 108.263.756,11 lei (fără TVA), din care 45.476.66,59 lei (fără TVA) reprezintă finanțare din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.