Sursă foto: servuscluj.ro

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat finalizarea lucrărilor de extindere și modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur. Administrația locală a investit nu mai puțin de 1,7 milioane de euro în acest proiect, iar recepția urmează să se încheie curând. Școala modernizată va putea găzdui peste 400 de elevi în timpul cursurilor.

” Noul corp construit, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic dispune de 15 săli de clasă cu o capacitate de 448 elevi, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități este asigurată de un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât să putem oferi pentru toți elevii un proces educațional incluziv și de calitate.

De asemenea, construcția existentă a fost reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic. Au fost executate lucrări de reconfigurare a intrărilor și au fost realizate instalații de detecție și semnalizare incendiu în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca investește constant în creșterea calității procesului educațional și didactic din oraș prin modernizarea infrastructurii în școlile din toate cartierele, dar și prin politici publice menite să faciliteze accesul la educație precum acordarea de burse sau transport public gratuit pentru elevi. Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume.” a afirmat edilul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc cu privire la proiectul finalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.