Sursă foto: servuscluj.ro

Emil Boc, liderul proiectului, a anunțat că lucrările de modernizare a malurilor Someșului au ajuns la 72%. El s-a deplasat la fața locului și a verificat personal progresul lucrărilor.

„Am verificat lucrările la proiectul de regenerare urbană aferent Luncii Someșului Mic, ReThinking Someș, finanțat cu fonduri europene.

957 arbori noi vor fi plantați până la final în cadrul acestui proiect. Din numărul total de arbori prevăzuți pentru plantare, pe tronsonul intrare Florești – pod Garibaldi sunt incluși 739 noi arbori, iar pe tronsonul Garibaldi – str. Horea, 218 arbori.

La aceștia se adaugă arborii noi plantați în zona Sălii Sportului (101 arbori) și, mai departe pe cursul Someșului, cei din proiectele pentru Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura. Pe lângă copaci – specii adaptate la mediul urban, distribuite în funcție de tipul spațiului public – sunt incluși arbuști și zone de pajiști.

„Reîntoarcerea orașului cu fața la râu” este conceptul general care a stat la baza proiectului realizat prin concurs internațional de soluții – derulat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Lucrările se întind pe 146.500 mp; localizare: malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina și zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu”, a declarat primarul Emil Boc.

Această investiție are ca scop îmbunătățirea accesului la râu, creșterea condițiilor pentru utilizarea transportului nemotorizat, amenajarea de spații verzi de calitate, construirea de zone moderne de promenadă și agrement, inclusiv construirea unui nou pod pietonal și pentru biciclete. În plus, investiția include iluminat public modern și eficient energetic, mobilier urban adecvat și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Contractul de execuție are o valoare de 116.529.465 lei cu TVA și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.