Sursă servuscluj.ro

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că lucrările de modernizare a gazonului de pe Cluj Arena, precum și a sistemelor de drenaj și încălzire a acestuia, ar putea începe imediat după data de 27 martie, atunci când se va anunța câștigătorul licitației. Conform liderului forului administrativ județean, lucrările trebuie finalizate înainte ca stadionul să găzduiască meciurile Campionatului European de Fotbal U21.

” În ultima perioadă gazonul a arătat foarte rău, am creat mari dificultăți echipei și am încurcat competiția cu starea proastă a gazonului. Din momentul în care am constituit bugetul ne-am gândit să schimbăm gazonul de pe Cluj Arena, nu neapărat din cauza competiției. Nu a fost niciodată schimbat integral și nu s-a schimbat nici infrastructura în totalitate.

Nu discutăm doar de un rulou de iarbă, ci de sistemul de drenaj, sistemul de încălzire și alte lucruri care sunt importante. Dacă am schimba doar gazonul, ar fi foarte simplu. Stadionul are nevoie de această schimbare, gazonul e uzat și nu mai rezistă. E o onoare să găzduim Europeanul de tineret și ne-a determinat să facem această operațiune”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe pentru un post de radio local.

Președintele Consiliului Județean Cluj a atras atenția că organizatorii viitoarelor evenimente care nu sunt de natură sportivă și care se vor desfășura pe Cluj Arena vor fi nevoiți să înlocuiască complet sistemele de mentenanță în cazul în care acestea vor fi afectate în urma evenimentelor respective.

”Nu vom accepta doar să se cârpească pe bucăți. Pe lângă iarbă se distruge și infrastructura. Greutatea oamenilor apasă pe acele sisteme. Dacă se dorește să avem și evenimente culturale trebuie să le facem loc, dar fiecare trebuie să știe că atunci când afectează sportul și pune în pericol sistemul de drenaj sau cel de încălzire trebuie să le înlocuiască.” a mai spus Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit declarațiilor sale, noua suprafață de joc de pe Cluj Arena va fi identică cu cea de pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj și va fi instalată de firma care va câștiga licitația în termen de 20 de zile de la anunțarea câștigătorului.

Costurile pentru modernizarea gazonului și a sistemelor de drenaj și încălzire sunt estimate la 3,2 milioane de lei și vor fi acoperite din bugetul Consiliului Județean Cluj. Președintele Consiliului Județean a atras atenția că evenimentele viitoare găzduite pe stadion, în afara competițiilor sportive, vor trebui să înlocuiască integral sistemele de mentenanță dacă acestea vor fi afectate în urma desfășurării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.