Sursă foto: monitorulcj.ro

Terminalul de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj este în prezent în proces de extindere, cu finalizarea lucrărilor planificată pentru sfârșitul lunii mai, conform declarațiilor reprezentanților aeroportului. În timpul lucrărilor, pasagerii sunt temporar direcționați către săli de așteptare amenajate în containere. Această extindere a terminalului de plecări, începută în vara anului trecut, va aduce în plus trei noi porți de îmbarcare la Aeroportul Internațional Cluj.

„Extinderea terminalului sperăm să o finalizăm la sfârșitul lunii mai. Este un efort de echipă. Avem săptămânal ședințe, nu numai echipa de proiect, ci cu toții, pentru a ieși un proiect funcțional și util. Este un proiect de aproximativ 365 de milioane de lei. Pentru că nu este doar extinderea la aproximativ 7.200 de metri pătrați, ci și o platformă de aproximativ 9.000 de metri pătrați, echipamente de securitate, vom avea încă trei fluxuri de procesare care, de asemenea, vor contribui la experiența pasagerului”, a afirmat David Ciceo, într-o conferință de presă.

Astfel, intrarea în spațiul aerian Schengen, programată pentru data de 31 martie 2024, va fi efectuată în circumstanțele actuale ale Aeroportului, cu sălile de așteptare temporare amenajate în cele 80 de containere temporare.

„Intrarea în Schengen este o provocare, colaborăm foarte bine cu Poliția de Frontieră și cu Vama pentru a stabili absolut toate detaliile. Din păcate, vom finaliza extinderea terminalului doar spre sfârșitul lunii mai. Până atunci vom avea situația temporară din containere și, cu acest prilej, aș vrea să apreciez înțelegerea clujenilor și a pasagerilor. Deși nu sunt cele mai potrivite condiții în acest moment, au înțeles și contribuie la efortul nostru pentru a asigura condițiile pentru această vară. În România, dar și pe Aeroportul Cluj, aproximativ 70% din trafic va fi Schengen. O facilitate extraordinar de bună, după cum se cunoaște: atât la plecare, cât și la destinație, nu mai este nevoie de controlul pașapoartelor sau a actelor de identitate, ceea ce va fluidiza și va contribui la o procesare mult mai rapidă”, a mai spus directorul Aeroportului Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.