Sursa foto: stiridecluj.ro

În Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Avram Iancu” ocupă prima poziție la nivel național în clasamentul liceelor cu cea mai mare medie de bacalaureat în 2024, având o medie de 9,38, fiind singurul liceu cu promovabilitate de 100%.

Pe locul 9 în acest top se află Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din același oraș, cu o medie de 9,24. Colegiul Național „Emil Racoviță” nu figurează în topul acestui an deoarece a avut un singur elev respins, ceea ce a afectat promovabilitatea.

La nivel național, au existat 52 de licee în care toți elevii au promovat examenul de Bacalaureat în 2024. În județul Cluj, șase licee au avut o promovabilitate de 100%, printre acestea numărându-se Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Liceul Teoretic „Elf”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” și Liceul Unitarian „Janos Zsigmond”.

Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale Bacalaureatului pe 8 iulie 2024, înainte de soluționarea contestațiilor. Comparativ cu anul 2023, numărul liceelor cu promovabilitate de 100% a crescut semnificativ, reflectând o posibilă îmbunătățire a calității pregătirii elevilor și a metodelor de predare și evaluare utilizate în școli.

Clasamentul menționat se referă exclusiv la liceele care au avut peste 30 de candidați înscriși la Bacalaureat, potrivit BACplus.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.