Katie Taylor, care a intentat procesul în 2019, a susţinut că cântăreaţa a ignorat marca comercială şi a vândut îmbrăcăminte Katy Perry clienţilor australieni în timpul turneelor sale de concerte în ţară, în 2014 şi 2018, prin retaileri şi site-uri web.

Judecătoarea de la tribunalul federal Brigitte Markovic a hotărât că compania lui Katy Perry, Kitty Purry, a încălcat parţial marca comercială a afacerii lui Katie Taylor, care vinde în mare parte haine online, prin promovarea produselor cântăreţei prin postări pe reţelele de socializare, a arătat un document al instanţei.

Daunele urmează să fie decise la o dată ulterioară.

”Aceasta este o poveste despre două femei, două vise de adolescentă şi un nume”, a spus Markovic în judecata ei.

Judecătorul a respins o ofertă a vedetei pop care urmărea anularea mărcii Katie Perry.

Taylor, al cărui nume de naştere a fost Katie Perry, a numit verdictul o victorie de tipul ”David şi Goliat” pentru întreprinderile mici.

”Nu numai că m-am luptat cu mine însămi, dar am luptat pentru micile afaceri din această ţară, multe dintre ele începute de femei, care se pot întâlni cu entităţi din străinătate, care au mult mai multă putere financiară decât noi”, a spus ea într-o postare pe blog.

Reprezentanţii lui Katy Perry nu au putut fi contactaţi imediat.

Lupta dintre starul pop şi designerul de modă australian pe tema numelui a început în 2008, când Taylor a înregistrat brandul ”Katie Perry” în Australia.

Katy Perry a încercat iniţial să blocheze înregistrarea şi ulterior a angajat avocaţi pentru a încerca să-l forţeze pe designer să înceteze şi să renunţe pentru totdeauna de la folosirea mărcii, dar mai târziu a abandonat mişcarea, a spus Taylor.