Sursă foto: servuscluj.ro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că ISU Cluj va primi noi autospeciale destinate stingerii incendiilor. Potrivit informațiilor oferite de IGSU, au fost recepționate 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 de litri de apă, care vor fi distribuite către ISU Bistrița – Năsăud, ISU Călărași, ISU Cluj, ISU Galați, ISU Hunedoara, ISU Maramureș, ISU Mureș, ISU Prahova, ISU „Bucovina” Suceava și ISU București-Ilfov.

Aceasta aduce numărul total de astfel de autospeciale intrate în dotarea salvatorilor la 100 până în prezent.

„Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Acest tip de tehnică de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020”, a declarat IGSU.

La data de 15 iunie 2021, au fost semnate două Acorduri-cadru referitoare la furnizarea a 476 de autospeciale destinate stingerii incendiilor. În baza acestor acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (echivalentul aproximativ a 159 milioane de euro), au fost încheiate contracte suplimentare pentru furnizarea a 276 de autospeciale de stingere cu o capacitate de 4.000 de litri, respectiv 200 de autospeciale de stingere cu o capacitate de 10.000 de litri. Achiziționarea autospecialelor se realizează în cadrul proiectului VIZIUNE 2020, care este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, având o valoare de aproximativ 682 milioane de euro. Prin implementarea acestui proiect, se urmărește îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor care au depășit durata normată de exploatare și acoperirea deficitului existent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.