Atacuri aeriene, considerate a fi efectuate de către Iordania în sudul Siriei, au cauzat moartea a zece persoane, inclusiv copii, în dimineața zilei de joi, conform informațiilor furnizate de presa locală siriană.Sham F.M., o publicație locală, a raportat că atacurile aeriene provenite din Iordania au vizat două locuințe în orașul Arman din provincia Suwayda, în sudul Siriei. Acestea au dus la moartea a zece persoane.Iordania ar fi atacat aerian Siria. 
Suwayda24, un portal de știri sirian specializat în monitorizarea evenimentelor din provincie, a anunțat că în timpul nopții au avut loc atacuri aeriene simultane asupra unui cartier rezidențial din Arman, situat în sud-estul provinciei, în apropierea frontierei cu Iordania.
Conform sursei, aceste lovituri au cauzat moartea a zece civili: doi copii, cinci femei și trei bărbați. Totuși, sursa nu a confirmat că atacurile ar fi fost efectuate de forțele iordaniene.La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un centru de monitorizare asociat opoziției care urmărește evoluțiile conflictului din Siria, a raportat că cel puțin nouă persoane au murit în urma atacurilor aeriene atribuite Iordaniei asupra localității Suwayda, printre care se numără și doi copii.Campanie agresivă a armatei iordaniene împotriva traficanților de droguriÎn săptămânile recente, forțele armate iordaniene au intensificat acțiunile împotriva traficanților de droguri. Aceasta fiind o reacție la confruntările de luna trecută cu un grup de persoane suspectate de colaborare cu milițiile pro-iraniene.Aceste persoane erau implicate în transportul de cantități semnificative de stupefiante peste granița dintre Siria și Iordania, alături de arme și explozibili.Iordania și aliații săi occidentali atribuie valul de activități de contrabandă mișcării șiiite Hezbollah, cu baza în Liban și sprijinită de Iran, precum și altor grupuri pro-iraniene care dețin controlul într-o mare parte a sudului Siriei.Iordania, țară de tranzit pentru traficanții de droguriAcuzațiile au fost respinse de Iran și Hezbollah, care le consideră a fi parte a unui complot occidental împotriva aliatului lor, Siria. De asemenea, guvernul sirian a negat vehement orice implicare în producția și contrabanda cu droguri.Siria a devenit epicentrul unui extins comerț cu droguri în valoare de miliarde de dolari. Iordania joacă un rol crucial ca rută de tranzit către țările bogate în petrol din Golful Persic, unde se comercializează amfetamina cunoscută sub numele de captagon.Aceste informații provin de la oficiali americani și occidentali implicați în lupta antidrog, potrivit News.ro.