Sursă foto: stiridecluj.ro

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu unitățile de învățământ preuniversitar și autoritățile publice locale din municipiile județului Cluj, organizează în săptămâna 15-18 aprilie 2024 târguri ale ofertelor educaționale. Scopul acestor târguri este promovarea ofertei educaționale pentru anul școlar 2024-2025 printre elevii claselor a VIII-a.

Elevii claselor a VIII-a din întreg județul Cluj, împreună cu cadrele didactice și profesorii diriginți, sunt invitați să descopere oferta educațională a liceelor clujene pentru anul școlar viitor. Aceste activități au ca scop familiarizarea elevilor cu opțiunile școlare și profesionale disponibile pentru viitorul lor parcurs educațional și decizia de carieră. De asemenea, ei vor fi familiarizați și cu oferta pieței muncii, prin prezența companiilor la târg.

Programul activităților de orientare în carieră este următorul:

Luni, 15 aprilie 2024, în municipiul Câmpia Turzii, la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, între orele 10:00 și 18:00;

Luni, 15 aprilie 2024, în municipiul Turda, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, între orele 11:00 și 18:00;

Marți, 16 aprilie 2024, în municipiul Gherla, la Liceul Teoretic „Petru Maior”, între orele 9:00 și 18:00;

Marți, 16 aprilie 2024, în municipiul Dej, la Liceul Tehnologic Someș Dej, între orele 10:00 și 18:00;

Miercuri, 17 aprilie 2024, în municipiul Cluj-Napoca, la Cluj Arena, între orele 10:00 și 18:00.

De asemenea, la aceste târguri educaționale vor participa agenți economici cu care unitățile de învățământ cu profil tehnologic din județul Cluj au încheiate parteneriate pentru desfășurarea stagiilor de instruire practică, conform specializărilor și calificărilor incluse în oferta educațională a acestor unități.

Unitățile de învățământ liceal din localitățile Florești, Gilău și Huedin organizează, în aceeași perioadă, evenimente similare sub egida Ziua Porților Deschise, unde elevii din zonă sunt invitați să descopere oferta educațională pentru anul școlar 2024-2025.

„Absolvirea ciclului gimnazial reprezintă un moment important pentru dezvoltarea personală și profesională a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se găsește în situația de a alege între filiera teoretică, vocațională, tehnologică sau profesională pentru continuarea traseului educațional în învățământul liceal sau profesional, iar a fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru
societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare. Alegerea liceului ar trebui să ţină cont, în primul rând, de nivelul competențelor elevilor, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească și, nu în ultimul rând, cu ceea ce le oferă unitățile de învățământ liceal și profesional. Organizarea acestor târguri
vine în sprijinul elevilor claselor a VIII-a și a părinților, care au posibilitatea să regăsească la un loc oferta de școlarizare de la nivelul fiecărui municipiu, au posibilitatea de a interacționa cu elevi și cadre didactice din fiecare unitate de învățământ liceal și pot obține informațiile pe care le doresc, ” a afirmat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.