Și așa cum oamenii dificili vor exista mereu în această lume, la fel va exista și puterea noastră de a alege cum să le răspundem. Îi lăsăm să ne pună la pământ? Sau învățăm să avem grijă de noi?

Este greu să faci alegeri înțelepte în momentele neplăcute. Însă atunci când alegem să nu permitem nimănui să ne rănească nu ne îmbunătățim doar propria viața, ci si aducem mai multă iubire de sine în sufletul nostru.

Psihologii spun că există câteva strategii inteligente și simple care fac minuni atunci când vine vorba de a face față oamenilor dificili. Iată care sunt acestea:

1. Învață să te detașezi de părerile altor oameni

Nu poți controla toate lucrurile pe care le spun sau le fac oamenii, însă poți alege să nu te lași influențată de acestea. Felul în care oamenii te tratează este problema lor, felul în care reacționezi este problema ta.

Un lucru important pe care trebuie să îl reții: lucrurile pe care le spun și le fac oamenii sunt mai mult despre ei decât despre tine. Reacțiile acestora față de tine au legătură cu punctele lor de vedere, cu trăirile, cu experiențele și cu stările lor.

2. Îndepărtează-te într-o astfel de situație

Nu îți coborî standardele, însă amintește-ți că eliminarea așteptărilor pe care le ai de la alți oameni este cel mai bun mod de a evita să fii dezamăgită și rănită în viață.

Spune-ți că nu există niciun motiv să te aștepți ca alții să te trateze așa cum îi tratezi tu – pentru că nu toți oamenii au aceeași inimă ca a ta. Așadar, într-o situație tensionată, nu îți rămâne decât să te îndepărtezi și să îți continui drumul.